Facebook Gizlilik Ayarlarını Yeniden Yapılandırın



Facebook Gizlilik Ayarlarını Yeniden Yapılandırın

   Geçenlerde Facebook’un ayarlarını değiştirdiğini bu ayarların kullanıcılarını sıkıntıya düşüreceğinden daha önce bahsetmiştim. Facebook’un Graph Search kararı ile kullanıcıların gizliliğini zorluyor. Bu durumda; durum bildirimleriniz, fotoğraflarınız ve yorumlarınız ‘Graph Search’te arama yapan herkese görünür oluyor.

  Arkadaş listenizde olmayan kişiler de artık sizin paylaşımlarınızı görebilmesi kullanıcı gizliliğinin şartlarını bozuyor ve kullanıcılar hala gizlenmek-mahremiyetlerini korumak istiyorlar ise gizlilik ayarlarını yeniden yapılandırmanız gerekiyor.

1.Profilinizin gizliliğini düzenlemek için ilk yapmanız gereken ‘Ayarlar’ menüsünden ‘Gizlilik’ bölümünü seçmek. Kişisel mahremiyetinizi korumak için gereken tüm seçenekleri bu bölümde bulacaksınız.

2.‘İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir? Başlığı altında paylaşımlarınızın hedef kitlesini belirleyin. Paylaşımlarınızı herkese açık yapabileceğiniz gibi sadece sizin belirleyeceğiniz kişilerin görmesini sağlayacak ”Özel” seçeneğini de tercih edebilirsiniz.

3.”Hareketler Dökümü” Facebook profilinizin kara kutusu gibidir. Bu bölüm altında, Facebook tarihiniz boyunca etiketlendiğiniz tüm fotoğrafları, mesajları veya paylaşımları bulabilirsiniz. Eğer isterseniz ”Facebook Zaman Tüneli” nizde görünmesini istemediğiniz paylaşımları tek tek kaldırabilirsiniz.

4.‘Zaman tünelindeki eski gönderilerin hedef kitlesini sınırla’ seçeneğine onay vererek, herkese açık paylaştığınız tüm içerikleri bundan sonra sadece Facebook arkadaş listenizdekilerin görmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemin geri dönüşü olmadığını da hatırlatalım.

5.”Benimle kimler iletişim kurabilir?” Bölümünden arkadaşlık isteklerini kısıtlayabilir veya kimlerin mesajlarının gelen kutunuza düşeceğini belirleyebilirsiniz.

6.”Aramada beni kimler bulabilir?” Bölümünde Facebook’ta kayıtlı e-posta adresinizi veya telefon numaranızı aratarak, kimlerin sizin profilinize erişebileceğini seçebilirsiniz.

7. Eğer zaman tünelinde yaptığınız paylaşımların internet aramalarında görünmesini istemiyorsanız ‘Diğer arama motorlarının zaman tüneline bağlantı vermesini istiyor musun?’ seçeneğini ‘Hayır’ olarak işaretleyin.

Yorum Bırakabilirsiniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir