Shea Butter – Shea Yağı Nedir Ve Kullanım Alanları

Shea Butter - Shea Yağı Nedir Ve Kullanım Alanları

Bildiğiniz tüm nemlendiricileri unutun. Shea Yağı ile daha genç ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olun.

Afrika’nın 1 numaralı doğal nemlendiricisi Shea Butter – Shea Yağını tanıyalım.

Shea yağı yaklaşık 2000 yıldır Afrika’da bir besin kaynağı olarak kullanılmıştır. Aynı zamanda geleneksel bir ilaç ve kozmetik ürünüdür.

Shea Butter , cildi sert güneş ışığından korumasının yanı sıra doğal nemlendirici ve kırışık önleyicidir. Kozmetik sanayinde 30 yıldır doğal yumuşatıcı olarak yumuşatıcı olarak kullanılmaktadır.
Shea Yağı, A, D, E ve F vitaminleri yönüyle oldukça zengindir.

Shea Yağı Nasıl Üretiliyor?

Shea yağı, Afrika’da yetişen Shea ağacının (Karite Ağacı) fındık büyüklüğündeki meyvelerinden elde edilmektedir.

Shea Ağacı ve Fındığı

Shea ağacı genellikle 15-20 metre yükseklikte büyür ve sadece 15 yıl sonra meyve vermeye başlar. Ağaç başına beklenen verim her yıl 30 kg meyve civarındadır. Tarımsal nedenlerden ötürü, ağaç Batı’daki Mali’den doğusunda Doğu Etiyopya’ya uzanan geniş bir aralıkta olan Savannah Beltinde yetişmektedir.

Shea ağacının meyveleri olgunlaştıktan sonra Afrikalı kadınlar tarafından ağaç hasat edilir ve çekirdekler çıkarılır. Tohumları ve yağı içeren çekirdekleri suda kaynatılır ve  tamamen kurutulur.

Shea Ağacının Kurutulmuş Fındığı

Kuruduktan sonra fındık şeklindeki meyveleri kavrulmaya hazırdır. Fındık gibi kavrulur ve ince un benzeri bir toz haline getirilir. Su ilave edilir ve çözelti, kalın, pürüzsüz bir kıvama gelene ve renk değiştirene kadar elle karıştırılır. Bu, yağ, sudan ayrılmaya başlayıp karışımın yüzeyine yükselmeye başladığı zamandır. Bu yağ daha sonra ayrılır, tencere içine toplanır ve katı, ham shea yağı oluşturuncaya kadar bırakılır. Shea Yağı uçuk sarı veya fildişi rengindedir.

Shea Yağı’nın Raf Ömrü :

Serin kuru bir yerde muhafaza edildiğinde, shea yağı raf ömrü 18-24 aydır. Shea yağının raf ömrünü buzdolabında tutarak uzatabilirsiniz.

Shea Butter – Shea Yağının Faydaları :

Shea Yağı

Shea Yağı, doğal nemlendirici olmasının yanı sıra cilt bakımında ve saç bakımında kullanılabilen doğal bir yağdır.

Geleneksel olarak Shea yağı, romatizmayı tedavi etmek için kullanılmaktadır. Bu da anti-enflamatuvar özelliklere sahip olduğunu göstermektedir. Son zamanlarda yapılan araştırmalar bu iddiaları doğrulamıştır. Shea yağında bulunan, anti-enflamatuar ajanlar olarak bilinen triterpenes seviyeleri olağan dışı derecede yüksektir.

Shea yağı, bilinen antioksidanlar olan tokoferol ve polifenol içerir. Bu madde, kozmetik uygulamalarda kullanım için idealdir. Antioksidanlar cildin ürettiği serbest radikal sayısını sınırlayarak cildi korur ve cilt hücrelerine zarar vermez. Zamanla pürüzsüz, sağlıklı ve daha genç görünümlü cilde katkıda bulunuyor.

Shea yağı, saçların onarılmasında ve yumuşamasında etkilidir. Kepeğe karşı etkilidir.

Yüksek saflıktaki Shea yağı, cildin doğal bir şekilde yumuşak kalmasını sağladığı için bebeklerin hassas ciltlerinde anneler güvenle kullanılabilir.

Egzama, yanık ve kızarıklık gibi alerjik durumlarda etkili bir yağdır.

Hamilelikte oluşan çatlakların önlenmesinde faydalıdır.

Fındık alerjisi olanların doktora danışıp kullanması önerilmektedir.

Shea Yağı İle Cilt Bakımı
Çörek Otu Yağının Faydaları
Krill Nedir Ve Yağının Faydaları Nelerdir



Yorum Bırakabilirsiniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir